Aum Golly -runokirjasarja tutkii teknologian luovia rajoja ja mahdollisuuksia. Samalla koko kustannusprosessissa käytetään saatavilla olevia teknologioita ja työkaluja.

Tekoäly Aum Gollyn tuotekuvissa

Osa Aum Gollyn tuotekuvista on tehty tekoälyn avulla. Ensinnäkin tietysti kirjan kannen kuva on Midjourneyn tekemä ja yksi runokirjan 23 kuvituksesta.

Muutamassa kuvassa kannen kuva on upotettu Midjourneyn tekemään taustakuvaan. Esimerkiksi yllä Midjourney on tehnyt valkoisen tausta, johon kansikuva on upotettu Photoshopilla.

Samaa tekniikkaa on käytetty myös perinteisempiin kuvamuokkauksiin perustuvissa tuotekuvissa. Yllä näkyvä Aum Golly on upotettu Photoshop-malliin, jossa varjot ja kirjat on jo valmiiksi.

Photoshopissakin on käytössä neuraalifiltereitä, jotka esimerkiksi sovittavat alkuperäisen kuvan ja kuvan muiden osien värit paremmin yhteen. Näin tuloksesta saadaan luonnollisempi.

Osa tuotekuvista on paremmin onnistuneita kuin toiset. Toisissa on selkeää sukulaispojan taituruutta. Nopeaan some-mainontaan ja pienikokoisiin näyttökuviin nekin soveltuvat – ainakin pienellä hionnalla.

Muita esimerkkejä tuotekuvista, jotka on tehty tekoälyn avulla

Kertojan ääni -podcastin Instagram-tilillä on myös muita samankaltaisella tekniikalla tehtyjä kuvia. Midjourney on luonut taustakuvan, minkä päälle on photoshopattu kustantajan jakama kansikuva.

Näissä upotukset ovat pääosin paremmin onnistuneita kuin aiemmissa esimerkeissä.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Kertojan ääni (@kertojanaani) jakama julkaisu

Valoja, varjoja ja värisävyjä muokkaamalla kuvista saadaan fantastista taustaa lukuunottamatta uskottavia tuotekuvia. Kirjat ovat tuotekuvien helpommasta päästä, sillä kirjat ovat geometrisiä ja tasaisella pinnalle on helppo upottaa toinen kuva.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Kertojan ääni (@kertojanaani) jakama julkaisu