Kuten itse Aum Golly -runosarja myös Aum Golly -logo on tekoälyn ja ihmisen yhteistyötä. Näin prosessi eteni.

1. Idea logon tyyliin tekoälyltä

Logon ensimmäisen version on tehnyt kuvageneraattori Midjourney. Syötteenä oli ”a movie poster with the words Aum Golly”.

Tällainen siitä tuli.

2. Logotestejä suoraan tekoälykuvan päälle

Kuvassa oli mielenkiintoisia elementtejä ja se oli tasapainoltaan haetunlainen. Kokeilin ensin piirtää logon melkein suoraan alkuperäisen kuvan päälle.

M- ja G-kirjaimissa oli mielenkiintoisia muotoja, mutta kokonaisuutena se ei tuntunut toimivan.

3. Liha-algoritmin käyttö

Painiskelin logon kanssa aikani ja päätin, että tarvitsen lisää apua. Tekoälyn sijaan hain apua ihmiseltä. Mutta koska budjetti oli tiukka, päädyin halpuutuspalvelu Fiverriin. Tilasin logon ja laitoin näytille tekemäni versiot.

Tässä parempi saamistani vaihtoehdoista.

Logo oli periaatteessa aivan uskottava, jopa scifistisen tyylin mukainen, mutta se oli ehkä liiankin scifistinen. Etenkin Aum Golly 2:n kohdalla olen halunnut irrottautua tulevaisuuden kuvista kohti pehmeämpiä arvoja.

4. Takaisin pöydälle ja loppu käsin

Pidin alkuperäisen logon painosta. Piirsin samalla painolla kirjaimet yksitellen yksinkertaisia kulmia ja leveyksiä käyttäen.

O-kirjaimen kohdalla halusin pienentää hallitsevaa ympyrää ja luoda irrallaan käytettävän elementin. Ajatuksena oli myös, että esimerkiksi logoanimaatiossa hahmoa voi käyttää ihmisenkaltaisena. Viiva on hartiat ja ympyrä on pää.

Vertauskuvallisesti ihminen on asettunut pienehköön asemaan muihin elementteihin verrattuna.

5. Viimeistely ja käyttökohteet

Tekstuurin lisäämiseen käytin sekä taustakuvaa että pientä grungea.

Elementtejä voi käyttää yhdessä ja irrallaan.